Maptime: Leaflet en D3 workshop

Op deze koude woensdagavond 20 januari, tegen half zeven stroomt De Waag op de Nieuwmarkt in Amsterdam vol. Zo’n 35 mensen gaan aan de slag met Leaflet en D3 tijdens de 9e bijeenkomst van Maptime Amsterdam, een wereldwijd initiatief voor kaartliefhebbers, dat is ontstaan in San Francisco.

Interactieve stippenkaart online.

Maptime: voor map lovers

Introductie Leaflet en D3

Met wat kennis van HTML, CSS en JavaScript kan iedereen zijn data omtoveren tot prachtige visualisaties. Tijdens deze aflevering van Maptime kon je zonder voorkennis de Leaflet en D3 javaScript bibliotheken leren kennen. Je kunt de tutorials ook thuis doen:

PDOK met Leaflet en D3

De JavaScript-pro’s doken in de wereld van Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK) en konden ontdekken hoe je deze geografische services kunt gebruiken met Leaflet en D3. Ook de advanced tutorials zijn beschikbaar op GitHub:

Edward presenteert Kaarten maken met JavaScript

Baukje en Niene

Doen we vaker

Zo was iedereen, na een korte introductie over de mooiste kaarten van 2015, snel zelf aan de slag, gaven Hans, Edward en Baukje hier en daar nog wat support en ontstonden er leuke gesprekken tussen de deelnemers. Kortom: een goed geslaagde avond die we dit jaar zeker nog wel een keer gaan herhalen. Dankjewel Niene Boeijen van Waag Society voor de uitnodiging om deze workshop te leiden.

contact

Meer weten? Bel of mail ons gerust!

Webmapper is gevestigd in
De Stadstuin:

Kromme Nieuwegracht 3

3512 HC Utrecht

info@webmapper.net

06 456 08 910