Afstudeerstage Thijs

Sinds 1 februari loopt Thijs Schouten stage bij ons. Hij werkt de komende maanden aan zijn afstudeeronderzoek. Thijs richt zich op het ontwikkelen en testen van een framework voor geografische web-applicaties, waarbij veranderingen in de tijd een belangrijke rol spelen. Dit zal hij doen aan de hand van de kaart over de Amsterdamse cholera-epidemie van 1866, die het aantal slachtoffers per week toont.

Thijs Schouten

Heeft de wind invloed op de roeiwedstrijd?

Thijs studeert Geodesie/Geo-informatica aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens een minor programmeren aan de UvA is hij in aanraking gekomen met datavisualisaties in JavaScript en D3.js. Als eindopdracht maakte hij een interactieve applicatie om inzicht te krijgen in de invloed van de wind op de uitslag van roeiwedstrijden. Nu wil hij hier een volgende stap in zetten door deze kennis toe te passen binnen het geo-werkveld.

contact

Meer weten? Bel of mail ons gerust!

Webmapper is gevestigd in
De Stadstuin:

Kromme Nieuwegracht 3

3512 HC Utrecht

info@webmapper.net

06 456 08 910