Naar workshop Web Cartography for National SDIs in Leuven

13 mei 2013 Webmapper

Webmapper presenteert morgen tijdens de workshop Web Cartography for National SDIs, een eendaagse workshop over de cartografische visualisatie van met name gecombineerde kaartservices in één kaartbeeld. Edward zal vertellen over de ontwikkeling van het cartografisch ontwerp voor de BRT-Achtergrondkaart als onderdeel van Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK), de Nederlandse SDI.

PDOK-services plugin voor Quantum GIS.

GeoZET-viewer op Overheid.nl: Lokale bekendmakingen.

Daarnaast zal Edward laten zien, dat je het gebruik van kaartservices die door SDI's worden gepubliceerd kan vergroten door het aanbieden van min of meer kant-en-klare kaartviewers: de PDOK-services plugin voor Quantum GIS die Webmapper zelf heeft ontwikkeld, maar ook de GeoZET-viewer (zie Overheid.nl) en PDOK-Kaartwizard, waar Webmapper aan heeft meegewerkt.

Ook de Franse en Belgische IGN, het Zwitserse SwissTopo en het Zweedse Lantmäteriet zullen die dag presenteren. De workshop vindt plaats in de Belgische stad Leuven en is georganiseerd door EuroSDR, ISPRS en de ICA-commissie Maps and the Internet voorafgaand aan de AGILE conferentie.

volgende